Gun uw elektrische auto ook even vakantie
XLLeaseBlogs van XLLeaseGun uw elektrische auto ook even vakantie

Gun uw elektrische auto ook even vakantie

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 door XLLease

De vakantie staat voor de deur. Nederlanders trekken er massaal op uit, vaak met de auto. Met de komst van de volledig elektrische auto is het wel verstandig even stil te staan bij de actieradius in relatie tot uw reisafstand, vooral in het buitenland. Uw auto thuis netjes laden met bagage is geen probleem, maar de accu onderweg laden wellicht wel! XLLease geeft u graag een goed advies.

Onderneemt u een verre vakantiereis met de auto? Dan merkt u dat de dichtheid van laadpalen in Nederland toeneemt, maar in andere Europese landen nog niet zo hard meegroeit. Ook kunnen verschillende factoren, zoals een zware bepakking, de werkelijke actieradius van uw elektrische auto lager dan verwacht doen uitvallen. Dit betekent dat u bijvoorbeeld onderweg naar Italië behoorlijk moet plannen waar u kunt laden. Dat kan allerlei onnodige vakantiestress met zich meebrengen.

Enkele weken recht op een brandstofauto

XLLease heeft een praktische oplossing voor u. In uw leasecontract voor uw elektrische auto kunnen we een budget reserveren voor een benzineauto. Eveneens kunt u kiezen voor een autocategorie groter of kleiner dan u elektrisch leaset. U kunt hierover afspraken maken met uw werkgever als deze voor u leaset bij XLLease. Wij voeren deze afspraken in uw contract door én voeren deze praktisch voor u uit als het (vakantie)moment daar is. Sterker nog: Als u nu reageert, kunnen we dit nog prima regelen voor de zomervakantie die momenteel voor de deur staat. Plus dat u dit voor élk jaar binnen uw lopende leasecontract kunt laten vastleggen. Voor elk contractjaar kunt u afspreken bijvoorbeeld drie weken over een brandstofauto te willen beschikken.

Ook financieel is het goed te regelen

De werkgever kan voor het genoemde financiële potje voor de brandstofauto binnen uw leasecontract een eigen bijdrage aan de werknemer vragen. Deze bijdrage is vervolgens fiscaal aftrekbaar voor de werknemer. Stel, die bijdrage is 50 euro, dan kost het de werknemer gemiddeld slechts 25 euro netto.

Hulpverlening netjes geregeld

Mocht er zich onderweg iets voordoen? XLLease heeft hulpverlening onderweg in het binnen- en buitenland standaard in uw leasecontract opgenomen, iets wat niet elke leasemaatschappij op die manier voor u regelt.

Graag wens ik u een fijne vakantie toe met een vanuit XLLease gegarandeerde mobiliteit!

Ralf Timmers