XLLeaseBlogs van XLLeaseDe Audi A3 g-tron. Een échte Audi met slechts 14% bijtelling

De Audi A3 g-tron. Een échte Audi met slechts 14% bijtelling

Geplaatst op vrijdag 11 juli 2014 door Edwin Talma

Audi stond en staat symbool voor groot en luxe. Maar ook Audi luistert goed naar de markt en maatschappij. De grootschalige behoefte en onderhand ook noodzaak om de C02 uitstoot drastisch te verlagen, vindt u concreet terug in de Audi A3 g-tron. Dit nieuwe paradepaardje rijdt op aardgas, niet te verwarren met LPG. Beide zaken hebben feitelijk niets met elkaar te maken.

 

Audi maakt serieus werk van duurzaamheid en het milieu.

Laten we het zo zeggen: Audi zet de ‘turbo’ op deze ontwikkeling. Het bewijs hiervan staat tastbaar voor u in de showroom bij het zusterbedrijf van XLLease: Autohaas. De naam van deze primeur is de Audi A3 g-tron. Een milieuvriendelijke auto die over álles beschikt wat een Audi tot een echte Audi maakt. Plus een ongekend lage bijtelling van 14%. Mogelijk omdat de Audi A3 g-tron rijdt op aardgas. Niet te verwarren met LPG. Graag leg ik u de voordelen uit.

Zin in een proefrit? Belt u mij bij XLLease en ik regel het voor u.

De vele voordelen van rijden op aardgas

De Audi A3 g-tron is de eerste Audi die rijdt op CNG (Compressed Natural Gas). Er bestaan veel misverstanden over rijden op gas. Die los ik graag voor u op. LPG heeft lang de naam gehad ietwat onbetrouwbaar te rijden omdat de motoren niet 100% ingesteld waren op LPG. Met de Audi A3 g-tron ligt dat van meet af aan direct anders. Al vanaf de allereerste schetsen op de tekentafel van Audi is dit type ontworpen en gebouwd om perfect te rijden op aardgas, iets compleet anders dan LPG. Graag benadruk ik dat de Audi A3 g-tron een échte Audi A3 is waarvoor u uw rijtechniek volstrekt niet hoeft aan te passen. Alles blijft bij hetzelfde. Hoewel?

  • U spaart het milieu met een lagere uitstoot.
  • U bespaart aanzienlijk op brandstofkosten want aardgas is voordeliger.
  • U profiteert van slechts 14% bijtelling.

Voordelen CNG

De voordelen van CNG?

  • 20% minder C02 uitstoot dan benzine, vergelijkbaar met diesel.
  • 90% minder NOx uitstoot dan Euro 6 diesel.
  • 72% minder C02 emissie door Groengas.
  • Hernieuwbare brandstof want gemaakt uit biomassa.
  • Maar ook 40% lagere brandstofkosten dan benzine.

De theoretische actieradius met de Audi A3 g-tron is tot 1.400 km door Groengas en benzine. Dit komt in de praktijk neer op +/- 1.150 km.

Ook thuis vullen is mogelijk

Uiteraard is de dekking van aardgas tankstations in Nederland wat beperkter dan LPG stations. Maar in Apeldoorn kunt u bijvoorbeeld uitstekend aardgas tanken in de Ecofactorij.
En met een handig slow fill systeem laadt u ‘s nachts de Audi A3 g-tron thuis op aan uw gastation. De volgende morgen gaat u weer compleet gevuld op weg.

Kortom, de Audi A3 g-tron biedt u de alom beproefde Audi-techniek, een opvallend prijsvoordeel door slechts 14% bijtelling en de duurzame voordelen van rijden op aardgas. Zin in een proefrit? Belt u mij gerust bij XLLease. Met onze collega’s van Autohaas is uw proefrit zó geregeld! Ook kunnen zij al uw verdere vragen over deze milieuvriendelijke primeur van Audi tot in detail beantwoorden.

Ik zie uit naar uw telefoontje.