XLLease financial lease
Financial lease bij XLLease
Wat is financial lease?

Wat is Financial Lease

Financial Lease is een vorm van zakelijk leasen waarbij u een auto aanschaft zonder deze meteen volledig te betalen. In plaats daarvan betaalt u maandelijkse termijnen. U bent wel meteen de economisch eigenaar van de auto. Het aantal maandelijkse termijnen is afhankelijk van het leasecontract. Aan het eind van dat contract betaalt u nog een slottermijn en daarna is de auto volledig uw eigendom. U kunt de maandelijkse termijnen dus beschouwen als een investering in de auto.

Verschil met operational lease

Het belangrijkste verschil tussen financial lease en operational lease is het eigenaarschap. Bij operational lease betaalt u maandelijks voor het gebruik van de auto en levert u na afloop van het contract de auto weer in. Bij financial lease betaalt u maandelijks om volledig eigenaar te worden van de auto. U kunt het vergelijken met een woning. Als u een huis koopt, is de woning meteen uw eigendom en heeft u nog een schuld aan de bank in de vorm van een hypotheek. Als u een huis huurt, betaalt u voor het woongenot en gaat na afloop van het huurcontract de woning terug naar de verhuurder.

Voordelen van financial lease

Financial lease biedt ondernemers een aantal belangrijke voordelen. Zo ziet de fiscus het aanschaffen van een auto met behulp van financial lease als een investering in de onderneming. Dat levert meteen fiscale voordelen op als afschrijving, investeringsaftrek en teruggave van BTW. Een ander voordeel is de volledige vrijheid in het gebruik. Het aantal kilometers is onbeperkt en ook heeft u de vrije keuze in het verzekeren en het onderhoud van de auto.

Wat zijn de voordelen van financial lease?

  • Fiscale voordelen zoals investeringsaftrek en BTW teruggave 
  • Kies uw eigen maandbedrag en slottermijn
  • Vrije keuze in onderhoud en verzekering
  • Direct economisch eigenaar
XLLease financial lease


Vaststellen slottermijn

Vooropgesteld is een slottermijn uw eigen keuze. Het gaat om het bedrag dat na het betalen van de laatste maandtermijn nog openstaat. Dat betaalt u dan tegelijk met de laatste termijn. Daarna bent u zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto. U kunt er ook voor kiezen om met een hoger maandbedrag de auto gedurende het contract volledig af te betalen. De hoogte van de slottermijn bepaalt u namelijk zelf voor u het contract afsluit. Tijdens de looptijd van het contract betaalt u over die slottermijn geen aflossing, maar alleen rente.
XLLease Audi financial lease


Voor- en nadelen slottermijn

Het belangrijkste voordeel van een slottermijn is dat u daarmee uw maandbedrag verlaagt. Het maakt uw financiële ruimte groter. U kunt, zeker als de auto in een goede conditie blijft, de inruilwaarde van de auto gebruiken om de slottermijn te betalen. Het grootste nadeel van een slottermijn is dat u de gehele looptijd rente betaalt over dat bedrag en dat u het bedrag aan het eind van het contract in één keer moet voldoen.

Nog meer voordelen van financial lease

Financial lease biedt u maximale flexibiliteit in de financiering. U bepaalt namelijk zelf de looptijd van het contract en de hoogte van het maandbedrag en de slottermijn. Dat maakt deze vorm van leasen ook aantrekkelijk voor ZZP’ers, die zonder een uitgebreide papierwinkel en jaarcijfers een nieuwe auto kunnen aanschaffen op de zaak. Bij financial lease is het ook mogelijk om boetevrij af te lossen, zonder allerlei ingewikkelde her-calculaties. Voor het ingaan van het contract weet u al precies waar u financieel aan toe bent.

Aanbod financial lease

Bij XLLease werken we nauw samen met de dealerbedrijven van Pouw, met vestigingen in Gelderland en Overijssel. Pouw is merkdealer voor Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA en Volkswagen bedrijfswagens. Hier kunt u alle modellen rustig bekijken en een proefrit aanvragen. Uw dealer kan u helpen om uw auto volledig te configureren naar uw smaak en advies geven over de verschillende mogelijkheden en opties. Bij Pouw kunt u ook meteen een offerte aanvragen voor financial lease. Ook zonder een bezoek aan de dealer of voor een ander automerk kunt u natuurlijk een offerte aanvragen. Bekijk hiervoor ons financial lease aanbod


Offerte financial lease

U vraagt gemakkelijk en snel via onze aanbodpagina een offerte aan. Om een volledige offerte te maken voor financial lease, hebben we een aantal standaard gegevens van u nodig. Daarnaast moet u voor uzelf een inschatting maken wat een reëel maandbedrag en welke looptijd u kiest. Die twee samen resulteren in een slottermijn.

Heeft u vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met één van de adviseurs van Pouw.

E-mail: info@pouw.nl
Telefoonnummer: 038-456 1300

Of stuur een WhatsApp bericht via 06 21 35 74 70.