XLLeaseVeelgestelde vragenWat zijn de voor- en nadelen van een occasion leasen?

Wat zijn de voor- en nadelen van een occasion leasen?

Vaak denken mensen dat een occasion leasen per definitie voordeliger is. Maar is dat ook zo? XLLease zet graag de voor- en nadelen van occasion lease voor u op een rij. Laten we beginnen met de voordelen.

Premie occasion lease niet altijd voordeliger

U ziet precies wat u krijgt en u kunt er snel mee wegrijden. En als u het geluk heeft dat er nog een laag bijtellingpercentage op rust, steekt u ook dat voordeel in uw zak. Het nadeel van het leasen van een occasion is dat u niet voor extra opties kunt kiezen. U moet de auto dus nemen zoals u die ziet. Ook denken veel mensen dat de maandelijkse leasepremie van een occasion laag is. Dat kan zo zijn, vooral door een lagere inkoop, maar de onderhoudsreservering tikt wel zwaarder door dan bij een nieuwe leaseauto. Hier moet u in uw maandpremie dus wel degelijk rekening mee houden.

Private of zakelijk lease occasion

Wilt u privé of zakelijk een occasion leasen? Laat u dan goed informeren door XLLease over de mogelijkheden. En bekijk ook de opties voor het leasen van een nieuwe auto. De maandpremie hoeft bij occasion lease niet altijd voordeliger te zijn.