XLLeasePrivacy Statement

Privacy Statement

Privacy Statement XLLease

 

In dit privacy statement wordt uitgelegd wat XLLease met uw persoonsgegevens doet en met welk doel dit gedaan wordt. XLLease raadt u aan om dit privacy statement aandachtig te bestuderen.

 1. Privacybeleid

In dit privacy statement wordt beschreven hoe XLLease met uw persoonsgegevens omgaat.

Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot dit onderwerp kunt u contact opnemen met: Kübra Kolukirik via het e-mailadres: AVG@autohaasgroep.nl

2. Gebruik van persoonsgegevens

XLLease vindt het van groot belang dat uw persoonsgegevens correct worden behandeld. Daarom verwerken wij uw persoonsgegevens met grote zorgvuldigheid.

Dit betekent concreet dat XLLease:

 

  • duidelijk vermeldt voor welke doeleinden de persoonsgegevens worden verwerkt. Dit gebeurt via dit privacy statement.
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperkt tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt.
  • U vraagt om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist.
  • Uw gegevens niet doorgeeft aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer daar een wettelijke verplichting toe is.
  • Bij het delen van uw gegevens afspraken maakt met derde partijen om er onder andere voor te zorgen dat deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt.
  • Passende beveiligingsmaatregelen neemt om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook te eisen van partijen die in opdracht van XLLease persoonsgegevens verwerken.
  • Uw rechten respecteert en uw aanvragen op het recht op inzage, correctie, verwijdering, beperking van de verwerking en overdracht  in behandeling zal nemen.

3. Persoonsgegevens die wij verwerken

Persoonsgegevens van klanten

Persoonsgegevens van klanten worden verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden:

  • administratieve doeleinden;
  • communicatie omtrent de opdracht;
  • om uitvoering te geven aan de ontvangen opdracht.

De grondslag voor de verwerking is:

  • Deze is noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst.

Voor bovenstaande doeleinden kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u verwerken:

  • Naam en adres;
  • telefoon en e-mail;
  • jaarcijfers;
  • postadres;
  • IBAN;
  • kopie rijbewijs van de tekenbevoegde;
  • telefoon en e-mail van de tekenbevoegde;
  • telefoon en e-mail van de dagelijkse contactpersoon;
  • wagenparkinformatie;
  • klanttevredenheidsgegevens.

Voor deze persoonsgegevens wordt de volgende bewaartermijn gehanteerd:

  • Na afloop van de overeenkomst voor een periode van 7 jaar.

Persoonsgegevens van berijders

Persoonsgegevens van berijders worden verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden:

  • Administratieve doeleinden;
  • communicatie omtrent de opdracht;
  • om uitvoering te geven aan de ontvangen opdracht.

De grondslag voor de verwerking is:

  • Deze is noodzakelijk voor de behartiging van gerechtvaardigde belangen.

Voor bovenstaande doeleinden kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u verwerken:

  • Naam en adres;
  • telefoon en e-mail;
  • rijbewijsnummer;
  • kopie rijbewijs;
  • kenteken;
  • geslacht;
  • geboortedatum;
  • chassisnummer;
  • onderhoudsgegevens;
  • schadegegevens;
  • verkeersovertredingen;
  • brandstofverbruik;
  • kilometerstanden;
  • klanttevredenheidsgegevens.

Voor deze persoonsgegevens wordt de volgende bewaartermijn gehanteerd:

  • Na afloop van de overeenkomst voor een periode van 7 jaar.

Persoonsgegevens van prospects

Persoonsgegevens van prospects worden verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden:

  • Informatieverstrekking in de vorm van gerichte contacten.

De grondslag voor de verwerking is:

  • Mondelinge toestemming, afgifte visitekaartje, koppeling via LinkedIn, nieuwsbriefinschrijving.

Voor bovenstaande doeleinden kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u verwerken:

  • Naam en adres
  • Telefoon en e-mail
  • Interesses
  • Jaarcijfers

Voor deze persoonsgegevens wordt de volgende bewaartermijn gehanteerd:

  • Zolang men gezien wordt als een prospect.

Persoonsgegevens van leveranciers

Persoonsgegevens van leveranciers worden verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden:

  • Administratieve doeleinden;
  • communicatie omtrent de verstrekte opdracht.

De grondslag voor de verwerking is:

  • Deze is noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst.

Voor bovenstaande doeleinden kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u verwerken:

  • Naam en adres
  • Telefoon en e-mail
  • IBAN
  • Postadres

Voor deze persoonsgegevens wordt de volgende bewaartermijn gehanteerd:

  • Na afloop van de overeenkomst voor een periode van 7 jaar.

4. Verwerken van gegevens van personen jonger dan 16 jaar

XLLease heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Wij raden ouders aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen om zo te voorkomen dat XLLease hun persoonsgegevens verwerkt.

5. Bewaartermijnen

XLLease zal uw persoonsgegevens niet langer verwerken/bewaren dan strikt noodzakelijk is voor het doel waarvoor de persoonsgegevens zijn verzameld of ter naleving van een wettelijke verplichting.

6. Delen met derden

XLLease deelt uw persoonsgegevens met derden voor het uitvoeren van een overeenkomst of andere wettelijke grondslag en/of om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, maken wij afspraken over een veilige en verantwoorde verwerking van uw gegevens.

Daarnaast kunnen wij uw persoonsgegevens met uw nadrukkelijke toestemming aan derden verstrekken.

Indien gegevens naar het buitenland worden verzonden, is dit alleen naar landen met een passend beschermingsniveau. Wanneer een land waar gegevens naartoe verstuurd worden geen passend beschermingsniveau kent, wordt één van de andere wettelijk toegestane middelen toegepast om de gegevens voldoende te beschermen, waaronder het toepassen van modelcontracten of het gebruik van andere verdragen of overeenkomsten.

7. Websitebezoek

XLLease gebruikt functionele en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan de website van XLLease wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. Deze cookies zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en het gebruiksgemak. De cookies worden tevens gebruikt om onze  website te optimaliseren. Daarnaast maken wij gebruik van een LinkedIn tracker om de prestaties van onze LinkedIn campagnes te meten. U kunt zich afmelden voor cookies door de internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Voor meer informatie kunt u ons Cookie Statement raadplegen.

8. Benadering van betrokkenen

Wanneer wettelijk toegestaan, kan XLLease u benaderen met aanbiedingen of andere commerciële informatie. U heeft hierbij altijd de mogelijkheid om uzelf hiervoor af te melden. Bij alle communicatie is aangegeven op welke wijze u dit kan doen.

9. Rechten indien wij persoonsgegevens van u verwerken

Als wij uw persoonsgegevens verwerken, heeft u onder andere het recht op inzage, rectificatie of verwijdering van persoonsgegevens.

Eveneens heeft u het recht op beperking van de verwerking, het recht om bezwaar te maken en het recht op overdracht van uw persoonsgegevens. De verwerking kan door u beperkt worden, indien: de juistheid van de persoonsgegevens wordt betwist, de verwerking onrechtmatig is, de verwerking niet meer nodig is voor de verwerkingsdoeleinden en uw recht als betrokkene zwaarder weegt dan ons recht om te verwerken. Als betrokkene heeft u het recht om bewaar te maken tegen direct marketing/profilering of tegen verwerkingen die plaatsvinden vanwege de gerechtvaardigde belangen van ons of een derde(afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden). U heeft het recht om de verzamelde persoonsgegevens naar uzelf of een derde partij te laten overdragen.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek afkomstig is van u, vragen wij om een kopie van uw identiteitsbewijs bij dit verzoek mee te sturen. Hierbij vraagt XLLease ook om op dit kopie de pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) onherkenbaar te maken. Dit ter bescherming van uw eigen privacy. Wij zullen zo snel mogelijk, binnen de wettelijke termijn, op het verzoek reageren.

Indien een verwerking berust op toestemming, bent u ten alle tijden bevoegd om de gegeven toestemming in te trekken.

10. Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij hierover direct contact met ons op te nemen. Mochten wij er samen niet uit komen, dan bent u ten alle tijden bevoegd een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit (Autoriteit Persoonsgegevens).

11. Beveiliging en bescherming van gegevens

XLLease neemt de bescherming van uw gegevens serieus en past passende maatregelen toe om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met uw accountmanager of stuur een e-mail naar AVG@autohaasgroep.nl . XLLease heeft zowel technische als organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen, zoals bijvoorbeeld het toepassen van beveiligingssoftware (virusscanners, firewalls), strenge toegangsbeveiliging op systemen waarin persoonsgegevens worden verwerkt en het periodiek herzien van beveiligingsmaatregelen op basis van dreigingen.

12. Wijzigingen

XLLease is gerechtigd dit privacy statement van tijd tot tijd eenzijdig te wijzigen of aan te vullen.  Dit statement is voor het laatst herzien op 20-05-2018.