XLLeaseNieuwsPersberichtenXLLease ziet Dakar vol vertrouwen tegemoet

XLLease ziet Dakar vol vertrouwen tegemoet

Geplaatst op donderdag 8 mei 2014 door XLLease

YAMAHA-SAMENWERKINGSPARTNER: ‘GUNSTIGE VOORTEKENEN HOGE DAKAR-KLASSERING’

XLLease trots op succes Verhoeven

XLLease uit Apeldoorn ziet haar kersverse subsponsorschap van Frans Verhoeven gelijk beloond. Een paar dagen nadat de landelijke opererende leasemaatschappij de perspresentatie bijwoonde van het team Yamaha Netherlands Verhoeven, won de topcoureur de RTL GP Dakar PreProloog. ,,Yamaha Europe zocht iemand die in staat is om een top-5 eindklassering in de Dakar Rally te halen. Dit zijn gunstige voortekenen”, aldus Frank van Klink, directeur van XLLease. De Dakar Rally start 5 januari in Lima.

De universele leasemaatschappij XLLease ging dit jaar een strategische samenwerking aan met Yamaha. ,,Wij zien motorscooters als alternatief voor vervoer op vier wielen”, zegt Van Klink, die Yamaha’s inspanningen en ontwikkelingen van elektrisch gedreven motorscooters nauwgezet volgt.

Bijdragen aan Verhoeven sluit perfect aan bij de ambities van XLLease: gaan voor de top. Verhoeven gaf al diverse keren zijn visitekaartje tijdens Dakar, met als beste notering een achtste plek in 2009. Ook behaalde hij drie etappezeges en wist hij in de editie van 2012 twee top 3-finishes in de wacht te slepen. ,,Ik heb bewezen dat ik de kwaliteiten heb om etappes te winnen. Een paar keer had ik in de top 5 kunnen eindigen als ik niet tegen pech en mechanische problemen was aangelopen. Met de betrouwbaarheid en de snelheid van de Yamaha 450 hoop ik nu eindelijk te kunnen laten zien wat ik écht waard ben’’, aldus Verhoeven. Van Klink: ,,Verhoeven oogt topfit en is een echte bikkel. Hij is een ontzettend sterke coureur die bij grote mechanische pech in het verleden het hoofd koel wist te houden en bleef strijden voor de hoogst haalbare klassering. Die gedrevenheid en instelling spreekt ons erg aan”.

Frans Verhoeven komt met Yamaha uit in de Dakar Rally van 2013 en 2014. De Nederlandse coureur tekende een overeenkomst van twee jaar met Yamaha Motor Europe en Yamaha Motor Nederland. Het team ‘Yamaha Netherlands Verhoeven’ zal deelnemen met een Yamaha 450 viertakt met volledige ondersteuning vanuit Frankrijk, waar het centrum van Yamaha’s Rally Raid activiteiten ligt. Yamaha heeft een rijke historie in de Dakar Rally. Zo won het de eerste editie van de wereldberoemde race in 1979 – en de tweede in 1980 – met Cyril Neveu op de legendarische Yamaha XT500. Ook in latere jaren scoorde Yamaha diverse malen hoge ogen.

Over XLLease:
De heldere dienstverlening, hoog gekwalificeerd personeel en unieke voorwaarden maken dat de universele leasemaatschappij XLLease uit Apeldoorn behoort tot de meest vooruitstrevende leasemaatschappijen van Nederland. XLLease levert mobiliteitsoplossingen voor één tot honderden auto’s en voor motorscooters, vooral zakelijk maar ook privé. Voor meer informatie over XLLease: www.xllease.nl.

Foto: Frans Verhoeven (r) en Frank van Klink.