XLLeaseNieuwsPersberichtenKwart van beslissingen wagenpark door facility managers

Kwart van beslissingen wagenpark door facility managers

Geplaatst op maandag 19 januari 2015 door Liane Dijkslag

Een kwart van de beslissingen over de inkoop van het wagenpark wordt genomen door facility managers en inkopers. Het mag dan ook verbazen dat slechts één leasemaatschappij acte de présence gaf op de grootste facilitaire beurs van de Benelux: XLLease.

Vakbeurs Facilitair wordt van 14 t/m 16 januari gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch. De vijf enorme hallen herbergen meer dan 400 exposanten die zo’n 20.000 bezoekers trekken. Volgens de organisatie is het vakevenement zelfs de grootste van de wereld.

Die 400 exposanten vertegenwoordigen een enorm brede waaier van producten en diensten. Van koffie tot parkeerapparatuur en van meubilair tot kunstadvisering voor het bedrijf. Wat doet een leasemaatschappij tussen dit bonte gezelschap?

Robbert Verbeek, accountmanager New Business van het Apeldoornse XLLease: “Hier komen beslissers op het gebied van wagenparken. Waarbij opvallend veel inkopers. Hier krijg ik bovendien de verhalen te horen over de problemen waar veel bedrijven mee kampen wat betreft hun wagenpark. Het is onze eerste keer op deze beurs, maar na de eerste dag kan ik al van een succes spreken.”

Afwijken van procedures

Verbeek kreeg bovendien veel positieve reactie op zijn opmerkelijke stand die hij deelt met een kunstadviseringsbureau. Een stand die door middel van een sterk netwerk tot stand is gekomen. “Wij hadden het vloeroppervlak nodig, het kunstadviesbureau de wanden. Prima samenwerken dus. Daarnaast hebben we een Renault Twizy in Van Gogh stijl op de stand staan. Dia hebben we geleend via een Renault dealer uit Dordrecht die het van hun klant had verkregen, een hotelier uit Etten Leur die Van Gogh tours organiseert.”

Wat hem ter ore kwam tijdens de drie dagen? “Veel verhalen over interne problemen van bedrijven over hun wagenparken. Een zorginstelling die moeite heeft met het bijhouden van de vele berijderswisselingen. De berijders moeten het zelf in een schriftje bijhouden. Terwijl het wagenpark gewoon wordt geleasd! Wat is de adviesrol van de leasemaatschappij? Er zijn daarvoor al vele jaren oplossingen! Kortom, kansen voor XLLease. ”

Daarnaast ook operationele problemen rondom bijvoorbeeld het wisselen van zomer- en winterbanden. Allemaal zaken waarin XLLease het verschil denkt te kunnen maken. Verbeek: “Bij veel leasemaatschappijen moet je vooral niet afwijken van hun procedures. Als er een kink in de kabel komt, mag de berijder het doorgaans oplossen. Daarin denken we als middelgrote leasemaatschappij toch echt het verschil te kunnen maken door meer maatwerk te leveren.”