XLLeaseNieuwsPersberichtenWerkgevers koken in mobiliteitsproject

Werkgevers koken in mobiliteitsproject

Geplaatst op donderdag 8 mei 2014 door XLLease

Bedrijfsleven: ‘Happen met de baas, trappen naar de baas’

16-12-2011 – Hoog-soeren – Een kruising tussen ‘Over de kook’ en Businessclass’. In hotel Oranjeoord werd gister vrijdag 16 december de pilotfilm opgenomen van ‘Happen met de baas, trappen naar de baas’. Daarin staat een kookwedstrijd voor het regionale bedrijfsleven centraal. Het doel dat wordt gepromoot is lokale verankering van personeel.

In de keuken van Oranjeoord heerst deze vrijdagmiddag een gezellige drukte. Chef-kok Edwin Terpstra instrueert drie mensen die met seizoensproducten binnen drie kwartier een mooi gerecht moeten presenteren. Een cameraploeg onder leiding van Chris Wolters volgt de kookwedstrijd en tussendoor worden er interviews afgenomen. Op 4 januari wordt in Orpheus het resultaat gepresenteerd tijdens de nieuwjaarbijeenkomst van het regionale bedrijfsleven.

De bedoeling is om er een maandelijks terugkerende uitzending van te maken bij TV Apeldoorn in combinatie met een vacaturesite, terwijl er bovendien wordt geadverteerd in lokale media, zegt bedenker Maarten van Teeseling. Werkgeverskoepel VNO-NCW en de Mobiliteitsmakelaar hebben het project geadopteerd. ‘Telkens vragen we drie werkgevers – met meer dan vijftig medewerkers – om iemand aan de kookcompetitie te laten deelnemen en een ander te laten interviewen’, zegt hij. ‘Met trappen naar de baas’ doelen we op het op de fiets naar het werk gaan. Waarom zou je in Amersfoort gaan werken in plaats van in Apeldoorn? Je wilt toch niet dagelijks in de file staan’. Vanwege de insteek lokaal personeel te werven, wordt ook het Activerium erbij betrokken, zegt Van Teeseling. ‘Daar hebben ze immers mensen in de aanbieding.’

‘Happen met de baas, trappen naar de baas’ moeten uitgroeien tot een ontmoetingsplek tussen werkgevers, werknemers en bemiddelaars, vindt hij.

Frank van Klink (XLLease) is daar een voorbeeld van. Zelf heeft hij de eer om te koken graag gelaten aan zijn collega Liane Dijkslag. ‘Ik ben zelf namelijk al blij als ik iets klaarspeel met een pak Knorr…’ Die komt na afloop trots met een fles prosecco aanlopen. De smaak van haar haas en pastinaakstampotje was prima en vooral qua presentatie sprong ze eruit.

‘Leuk initiatief’, zegt Van Klink. ‘Alles wat dient om de bedrijvigheid in de Stedendriehoek te stimuleren draag ik een warm hart toe.’

Ook gastheer Derk Munnik van Oranjeoord is er blij mee. ‘Ik zou het erg leuk vinden als dit doorzet en dit voor het bedrijfsleven een maandelijks terugkerende manier wordt om zich te promoten. Voor onszelf is het een leuke manier om onze naamsbekendheid verder te vergroten. De zakelijke markt staat al jaren onder druk en ik moet daar dus onder de aandacht komen. Dit is leuker dan die vele recepties.’

Bron:De Stentor