Voor goede medewerkers is er altijd werk
XLLeaseBlogs van XLLeaseVoor goede medewerkers is er altijd werk

Voor goede medewerkers is er altijd werk

Geplaatst op dinsdag 3 oktober 2017 door XLLease

Momenteel hebben we twee vacatures bij XLLease. Het betreft de functie van target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>Junior Leaseadviseur binnendienst en Leaseadviseur binnendienst. Bij het opstellen van de vacatureteksten viel mij op hoezeer je hierbij kijkt naar de kernwaarden van je organisatie. Waar sta je precies voor? Wie wil je aan je team toevoegen? En vooral: gaan de nieuwe collega’s de kernwaarden van XLLease overnemen en uitstralen?

Mijn conclusie in dit proces is deze: Feitelijk ís je bedrijf wie je werknemers zijn. Nieuwe collega’s aannemen is daarom meer dan het opvullen van een lege plek. Je bouwt verder aan je merkhuis en wilt alleen passende kandidaten door ‘de deur’ van je merkhuis laten passeren. Zowel bij het opstellen van de vacatureteksten als bij het selecteren van de sollicitatiebrieven en het voeren van de feitelijke gesprekken, letten we daar sterk op. Het merkgevoel dat ú als klant heeft over XLLease, moet ook door de nieuwe collega’s uitgedragen worden. Zoals professionaliteit in het sales proces, in een setting van persoonlijke aandacht voor elke relatie.

Passend in ons teamwork

Eveneens laten we de huidige collega’s meepraten in het selectieproces, ook met de kandidaten, om tot een uiteindelijke keuze te komen. Dus niet alleen richting de klanten zijn onze kernwaarden belangrijk. We willen dat ook intern bij XLLease het hechte teamwork dat ons onderscheidt in de markt, met de komst van de nieuwe collega’s, wordt bevestigd en zelfs versterkt. Zoals altijd afspraken nakomen, de klant op één zetten en serviceverlening tot in het extreme doorvoeren.

Opleiden en begeleiden

Is de keuze voor de juiste kandidaten eenmaal gemaakt? Dan volgt er intern een veelzijdige inwerkperiode. Het begrip lease doorgronden, met al zijn gedetailleerde facetten, protocollen en systemen, vergt tijd. En die géven we ook aan onze nieuwe collega’s. Het doel is hen de materie zó goed te laten doorgronden en beheersen, dat zij straks in hun sales functie de natuurlijke ruimte en vrijheid ervaren om klanten en prospects precies te kunnen bieden wat zij nodig hebben. Nóg een kernwaarde waarmee XLLease het verschil maakt.

Tot slot heb ik een advies. Het is mijn mening dat er voor goede mensen altijd werk is. Eigenlijk zou je het zoeken naar goede medewerkers in elke organisatie tot een continu proces moeten maken. Zoek niet de persoon bij de vacature, maar vind eerst capabele mensen. Dan heb je daar altijd wel passend werk voor.

Ralf Timmers