XLLeaseNieuwsPersberichtenMobility Partners onder vleugels XLLease

Mobility Partners onder vleugels XLLease

Geplaatst op donderdag 8 mei 2014 door XLLease

XLLease, onderdeel van de Autohaas Groep, uit Apeldoorn breidt haar autolease activiteiten uit.

Jacob Stadig, eigenaar van de Autohaas Groep en Frank van Klink, directeur XLLease, geven aan dat overeenstemming is bereikt over de overname van de Amersfoortse autoleasemaatschappij Mobility Partners.

Oprichters Joost Cohen en Paul Wiegerinck van Mobility Partners, zien in XLLease, de lease-tak van de Autohaas Groep, de ideale aanjager voor verdere groei van hun in 1997 gestarte onderneming.

Beide bedrijven kennen elkaar goed vanuit hun lidmaatschap van de AutoLease Alliance. De cultuur en signatuur van beide autoleasemaatschappijen sluiten naadloos op elkaar aan.

XLLease directeur Frank van Klink ziet alleen maar voordelen in de overname; “Schaalvergroting is mooi, maar belangrijker is dat beide partijen op dezelfde manier naar de business kijken” zegt hij.

Wiegerinck en Cohen zullen in ieder geval nog een periode in een ondersteunende rol aan de nieuwe combinatie verbonden blijven. Het label ‘Mobility’ blijft bestaan: het concept van deze autoleasemaatschappij is één van de redenen waarom de Autohaas Groep deze acquisitie wilde doen.

“Veel bedrijven willen service, aandacht en betrokkenheid, mooi dat we straks de markt vanuit verschillende invalshoeken kunnen bedienen”, vindt Stadig.

Foto, v.l.n.r.: Frank van Klink, Paul Wiegerinck, Jacob Stadig en Joost Cohen