XLLeaseNieuwsPersberichtenLeaserijder niet meer anoniem

Leaserijder niet meer anoniem

Geplaatst op donderdag 8 mei 2014 door XLLease

Rijders van leaseauto’s die regelmatig snelheidsovertredingen begaan, zijn vanaf 1 november niet meer anoniem. Dat zegt Frank van Klink, algemeen directeur van XLLease in Apeldoorn. Met het ministerie van Justitie is afgesproken dat de leasemaatschappijen in het geval van een snelheidsovertreding binnen zeven dagen aan justitie doorgeven bij welk bedrijf de betrokken auto thuishoort. Van Klink heeft er gemengde gevoelens over. XLLease stelt nog deze week alle klanten op de hoogte van de nieuwe regels.

Leasemaatschappijen weten welke berijders regelmatig in de fout gaan. De boetes komen op kenteken binnen en worden verwerkt in managementrapportages aan klanten. Maar zij zien het niet als hun primaire taak om dat door te geven aan Justitie. “Dat zou voor ons ook een enorme toename van de administratie betekenen,” zegt van Klink. “Wij hoeven niet bij te houden wie er bij een van onze klanten met een bepaalde auto rijdt.”.

Bij XLLease binnenkomende boetes worden direct betaald en daarna doorbelast aan de klant of ze worden digitaal doorgestuurd, waarna het betrokken bedrijf ze betaalt of doorsluist naar de betrokken berijder. Justitie houd tin een databank bij of een bepaalde bestuurder vaker is betrapt op te hard rijden. Deze ‘recidive’ kan voor de Officier van Justitie van belang zijn voor het bepalen van de hoogte van de boete.

Bron: De Ondernemer