Weggeven is het nieuwe ontvangen van 2019
XLLeaseBlogs van XLLeaseWeggeven is het nieuwe ontvangen van 2019

Weggeven is het nieuwe ontvangen van 2019

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018 door XLLease

Aan hippe kreten in onze maatschappij geen gebrek. Ik noem u er één: Deeleconomie. Het idee is dat je een product niet koopt, maar samen gebruikt met anderen, een vergoeding betaalt, en zo overproductie voorkomt. Dat is goed voor de wereld en het milieu. Zelf geef ik graag een extra lading aan het begrip deeleconomie. Iets délen met een ander geeft een geweldig gevoel. En dan heb ik het over gewoon weggeven wat je zelf hebt en waar een ander net zoveel plezier aan beleeft als jij.

Weggeven is ongelofelijk leuk, heb ik opnieuw ontdekt. Het blije gezicht van de ontvangende partij is onbetaalbaar. Zo gaf XLEasy, het Private Lease bedrijf en zusje van XLLease, onlangs een miniauto weg aan de kinderafdeling van het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Een stoere Lamborghini Roadster SV, maar dan in het klein. Groot genoeg voor een kind t/m 8 jaar om er in te zitten én deze elektrisch aangedreven auto zelf te besturen. Het Gelre Ziekenhuis benaderde XLEasy met de vraag of wij zoiets konden leveren. Uiteraard regelden we dat. We maken het leven van anderen graag een beetje gemakkelijker. Weet u waar ze deze auto voor gebruiken? Kinderen die geopereerd moeten worden rijden er zelf mee van hun ziekenhuisbed naar de operatiezaal. Ze zitten zelf aan het stuur, hebben de grootste lol met hun flitsende ritje door het ziekenhuis en komen daardoor meer ontspannen aan bij de operatietafel. Voor hun mindset doet dit wonderen. Het was zó leuk om deze auto weg te mogen geven. Zomaar, als gebaar. Het volgende filmpje neemt u gegarandeerd mee in die positieve flow.

Nog meer weggeven…

Ik heb mij voorgenomen in 2019 nog meer weg te geven. Wilt u ook het gelukzalige gevoel ervaren dat ik mocht beleven met de kinderen in het Gelre Ziekenhuis? Doet u dit dan ook. Uiteraard is weggeven makkelijk als je een goedlopend bedrijf mag leiden zoals XLLease, met de mooie labels XLEasy en XLRent. Een korting hier, een autogadget daar. Maar dat bedoel ik eigenlijk niet met weggeven. Ik bedoel met weggeven dat je iets wat je zelf speciaal vindt, ook de ander gunt. Dus dit kan ook een boek zijn, een gedachte of een omarming. Ook aandacht geven aan een ander is mooi. Je portemonnee wordt er niet dunner van en de ander groeit. Allemaal mooie vormen van weggeven.

De feestdagen staan voor de deur. En het nieuwe jaar lonkt. Mijn motto? Weggeven is het nieuwe ontvangen van 2019. We maken er samen de wereld een stukje mooier mee. Die gedachte lijkt mij een weggevertje!

Ik wens u mooie feestdagen toe, samen met uw geliefden.

Frank van Klink