Wachttijden lopen op. XLLease loopt die graag samen met u ín!
XLLeaseBlogs van XLLeaseWachttijden lopen op. XLLease loopt die graag samen met u ín!

Wachttijden lopen op. XLLease loopt die graag samen met u ín!

Geplaatst op vrijdag 5 oktober 2018 door XLLease

De economie draait op volle toeren. De orderportefeuilles van autofabrikanten zijn gevuld. Dit betekent dat auto’s soms later geproduceerd én geleverd worden dan XLLease, voor u, voor ogen heeft. Uiteraard draagt XLLease in deze situatie zoveel mogelijk oplossingen aan.

Dit fenomeen van oplopende wachttijden zien we vooral bij elektrische auto’s. Wat ook vertraging veroorzaakt in leveringen, is dat inmiddels al geproduceerde auto’s, ook die op brandstof rijden, wachten op de nieuwe WLTP goedkeuring. De WLTP is een nieuwe meetprocedure en stelt het brandstofverbruik en de emissies veel nauwkeuriger vast. Deze auto’s staan op Europese bodem klaar voor onze klanten, maar moeten eerst de WLTP typegoedkeuring ontvangen. Dit geldt helaas ook voor elektrische auto’s. Voor deze bijzondere categorie speelt ook nog eens dat het steeds langer wachten is op accupakketten. Concreet zien we, voor deze fiscaal aantrekkelijke categorie, de wachttijd voor levering inmiddels oplopen tot begin 2019. Uiteraard is dit afhankelijk van merk en type. Overigens, auto’s die recent zijn geproduceerd en direct WLTP goedgekeurd zijn, lijken per definitie ook een langere levertijd te hebben.

XLLease denkt en doet proactief mee

XLLease kan aan deze externe factoren uiteraard niets veranderen. Wel schakelen we graag één-op-één met u mee om alle gevolgen van deze oplopende wachttijden te minimaliseren. We adviseren u bijvoorbeeld om op tijd te oriënteren als u een bepaalde leaseauto op het oog heeft. Was u voorheen met drie maanden voorbereiding op tijd; inmiddels moet u toch wel rekening houden met een halfjaar. Uiteraard speelt XLLease hierin een proactieve rol, zoals u van ons gewend bent. We houden contracten die gaan aflopen goed in de gaten en geven u nóg tijdiger dan voorheen een signaal voor overleg. U komt daarmee niet voor verrassingen te staan. Hiermee stijgt de zekerheid dat u of een medewerker, zoals door u gepland, in een nieuwe leaseauto kan rijden.

XLLease overziet voor u het hele speelveld

Komt uw leaseauto alsnog later door oplopende wachttijden? Dan kunt u met XLLease prima overleggen om een medewerker langer te laten doorrijden binnen het bestaande leasecontract. Ook schakelen we flexibel en snel voor klanten met zogeheten voorloopauto’s, ofwel tijdelijke auto’s. Dit zijn jonggebruikte auto’s in een prima staat die wij graag tijdelijk voor u inzetten. Daarbij houden we natuurlijk heel goed in de gaten dat u door deze tijdelijke inzet en de tenaamstelling van deze auto’s in 2019, niet ineens met andere fiscale waarden te maken krijgt. Kortom, wij overzien het hele speelveld voor u, en graag ook samen mét u.

Nieuwe medewerkers, aangepaste advisering

Zoekt u een leaseauto voor een nieuw aan te nemen medewerker? Dan is het uiteraard in uw belang om uzelf niet heel lang vooraf vast te leggen met een contract. XLLease begrijpt ook uw zijde van dit verhaal. Daarom werken we graag samen met u in goed overleg.

Alert met alternatieven

Niet alleen kijken we naar een eerder moment van overleg. Mocht een bepaald merk en/of bepaald type leaseauto een lange levertijd opleveren? Wij analyseren en adviseren graag alternatieven in een vergelijkbare uitvoering die heel dicht in de buurt komen van uw initiële keuze. Aantrekkelijke alternatieven die wél sneller leverbaar zijn. U bent nergens toe verplicht, maar kunt door onze advisering wel een eersteklas leaseauto overwegen die sneller voor uw bedrijfsdeur staat.

Maakt deze blog u alert?

Wilt u inderdaad tijdig flexibel schakelen om lange wachttijden te voorkomen? Laten we dan niet alleen mailen, maar ook even met elkaar bellen of rond de tafel gaan. Juist bij dit soort precaire begeleiding in een woelige markt, halen wij uit mails niet altijd de nuances die ú bezighouden. Nuances waarmee wij onze begeleiding richting u nóg fijnzinniger kunnen aanpassen in uw voordeel.

U weet het: Als u ons belt zijn er geen wachttijden. U krijgt direct een collega aan de lijn die uw dossier kent en u graag adviseert!

Ralf Timmers