XLLeaseNieuwsNieuw of occasion leasen?

Nieuw of occasion leasen?

Geplaatst op maandag 15 februari 2016 door Edwin Talma

2016 is jong en we hebben voor de liefhebbers gelukkig nog steeds enkele courante leaseauto’s op voorraad met slechts 14% en zelfs 7% bijtelling. Als u een nieuwe auto gaat leasen en kiest voor één van deze modellen, dan profiteert u maar liefst tot 1 januari 2021 van dit lage bijtellingpercentage. Iets wat u met een auto die is geregistreerd vanaf 2016 niet meer gaat lukken.

Over aantrekkelijk leasen gesproken: XLLease krijgt heel veel bezoekers op haar pagina’s die gaan over het leasen van een occasion, zowel privé als zakelijk. Blijkbaar heeft dit een grote aantrekkingskracht op de markt en terecht. Ik som u graag de voordelen op. En daarna, dat is wel zo fair, geef ik u ook de voordelen van nieuw leasen, zakelijk en privé.

Een occasion leasen: de voor- en nadelen

Eerst het leasen van een occasion. Het mooie is dat die auto al bij XLLease staat. Hij is namelijk hier ingeruild. Dus u ziet precies wat u krijgt en u kunt er snel mee wegrijden. En als u het geluk heeft dat er nog een laag bijtellingpercentage op rust, steekt u ook dat voordeel in uw zak. Het nadeel van het leasen van een occasion is dat u niet voor extra opties kunt kiezen.

Een gebruikte auto leasen: What you see is what you get.

Niet altijd een lagere maandpremie

Ook denken veel mensen dat de maandelijkse leasepremie van een occasion laag is. Dat kan zo zijn, vooral door een lagere inkoop, maar de onderhoudsreservering tikt wel zwaarder door dan bij een nieuwe leaseauto. Hoe dat werkt? Stel, uw occasion leaseauto is 11 maanden jong. Wij weten dan dat de eerste onderhoudsbeurt voor de deur staat. Bij een nieuwe leaseauto wordt daar een bedrag vanaf de eerste dag via uw maandelijkse leasepremie voor gereserveerd. Maar bij uw occasion missen we die eerste 11 maanden ‘sparen’. Dit halen we in via de premie waarmee u start bij uw occasion en dit verhoogt uw maandpremie. Hierdoor hoeft een occasion leasen niet altijd voordeliger te zijn dan een nieuw auto leasen. Dit geldt voor zowel zakelijk als private lease.

Nieuw leasen: de voor- en nadelen

Hét grote voordeel van nieuw leasen is, dat u altijd het meest actuele model kunt kiezen, evenals alle voorkomende opties.

Een nieuwe auto leasen: what you want is what you get.

Een nieuwe auto leasen kent doorgaans een hogere premie dan een occasion leasen, maar neemt u dan wel het hierboven beschreven element van de onderhoudsreservering mee. Daarnaast draagt nieuw leasen bij aan de tevredenheid bij uw medewerkers. U toont aan in hen te geloven door uw nieuwe collega´s een eveneens nieuwe leaseauto ter beschikking te stellen. Dit vertaalt zich doorgaans in meer medewerkersmotivatie. Ook draagt het bij, aan uw bedrijfsimago, als u en/of uw medewerker in een nieuwe leaseauto aan komt rijden bij uw klanten. En privé nieuw leasen? Daarmee boost u ook uw persoonlijk imago.

Kortom, zoals alles in deze wereld zitten er ook twee kanten aan zowel occasion als nieuw leasen. Uw belangen, uw budget, uw beroep, uw voorliefde voor persoonlijke opties, de door u gewenste uitstraling: al deze zaken spelen mee in uw beslissing nieuw of occasion te leasen.

In ieder geval start die beslissing altijd met een goed gesprek met XLLease!

Edwin Talma