XLLeaseBlogs van XLLeaseWat zijn de voordelen van leasen voor ZZP’ers?

Wat zijn de voordelen van leasen voor ZZP’ers?

Geplaatst op donderdag 18 september 2014 door Edwin Talma

Bij leasing denken veel mensen direct aan grote, glanzende wagenparken voor landelijk opererende bedrijven. Anonimiteit en massa lijken hiermee in één adem geassocieerd te worden met leasing. Het zal u dan ook verbazen hoeveel ZZP’ers kiezen voor leasing. Ook XLLease telt, naast de grotere wagenparken, ondernemers als klant die één of hooguit twee tot drie auto’s bij ons leasen. Zowel starters als ZZP’er die al jaren actief zijn. Achter elk van die ondernemers zit een uniek verhaal en we steken er heel veel tijd in die passie en drive te achterhalen voordat we een concreet lease advies geven. Ten eerste omdat we tot in onze vingertoppen geïnteresseerd zijn in andere ondernemers. Ten tweede omdat wij erop gebrand zijn elke ZZP’er een eerlijk advies te geven op basis van een luisterend oor. Geregeld raden wij ZZP’ers dan ook af om te leasen. De redenen daarvoor zijn uiteenlopend, maar zijn wel zuiver omdat wij door ons in te leven het grotere plaatje kunnen zien.

Voordelen leasen voor ZZP’ers

Uiteraard vertellen we ZZP’er altijd eerst over de voordelen van leasing die in nagenoeg elke ondernemingssituatie gelden. Zoals de totale ontzorging door XLLease. U heeft nergens omkijken naar: van reparatie en onderhoud tot en met administratieve verantwoording neemt XLLease alles van u over. Elk denkbaar risico met betrekking tot uw mobiliteit wordt door XLLease voor u afgedekt. Vooral voor drukke ZZP’ers betekent dit een aantoonbare verlichting in uren en geld die u weer in uw business kunt steken. En laten we niet het wellicht belangrijkste voordeel van leasing vergeten. Door te leasen hoeft u geen kapitaal inééns in uw mobiliteit te investeren. Dit beschikbare kapitaal kunt u rechtstreeks voor uw daadwerkelijke bedrijfsvoering benutten.

Welke auto kan ik leasen?

En als het voor een ZZP’er inderdaad gunstig is om te leasen bij XLLease? Dan leggen wij dat ook in heldere termen uit. Daarbij blijven wij meedenken in het belang van de ZZP’er. Bijvoorbeeld over de vorm van het leasecontract. Want veel ZZP’ers zijn niet in de positie om nu al voor jaren een belangrijk besluit te nemen en in beton te gieten. Daarom stellen we ons heel flexibel op, maar blijven wij tegelijkertijd kritisch over welke auto u het beste kunt leasen. Dit betekent dat wij niet altijd direct de wens van sommige ZZP’ers voor een zeer luxe auto honoreren. We stappen met hen iets lager in. En als de ondernemingsresultaten dit funderen kan diezelfde ZZP’er juist door onze flexibele contracten ineens snel upgraden en doorschakelen naar een meer luxer model.

Auto leasen of kopen als ZZP’er?

U begrijpt het. Onze motor in ons werk is niet een cilindermonster onder de kap, maar onze motor zijn ménsen. Ambitieuze ZZP’ers die hun dromen willen omzetten in daden. Als XLLease er ook in gelooft, voorzien wij u van een ondernemende mobiliteit op basis van een betaalbaar en aantrekkelijk fenomeen: leasing. Ik nodig u persoonlijk uit uw ondernemende verhaal aan mij te vertellen. Graag luister ik heel goed en ik beloof u een eerlijk en onafhankelijk advies over uw mobiliteit. Te concretiseren bij XLLease of elders. Dat maakt ons niet uit, als ú er als ZZP’er maar maximaal bij bent gebaat.

Weten of leasen iets voor u is? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Edwin voor een onafhankelijk advies!