XLLeaseNieuwsDe Volvo V90: de Leaseauto van het jaar 2017

De Volvo V90: de Leaseauto van het jaar 2017

Geplaatst op maandag 5 december 2016 door Frank van Klink

De Volvo XC90 is gekozen tot Zakenauto van het jaar 2017. Toegegeven, deze Zweedse cross-over komt uit een stabiele familie met een uitstekende reputatie. Echter, XLLease loopt altijd graag wat prikkelend uit de pas en liet haar oog inmiddels op een ánder representatief neefje uit de Volvo-dynastie vallen: de V90. Met opvallende looks, pittige prestaties en ook de goedkeuring van uw controller. Is de Volvo XC90 de Zakenauto van het jaar 2017? Prima. Maar dan noemen wij bij XLLease de Volvo V90 op onze beurt graag de Leaseauto van 2017. Een subtiel verschil. Wij geven u graag de argumenten.

De Volvo V90 heeft een vriendelijke catalogusprijs

De V90 start al direct met een catalogusprijs die een stuk vriendelijker oogt dan die van de Volvo XC90. Over geld gesproken: de XC90 wordt vooral ingezet vanwege zijn gunstige bijtellingpercentage van momenteel nog 15%, maar valt zelfs met dit voordeel toch nog buiten veel leasebudgetten. Overigens, dit gunstige bijtellingpercentage voor de plug-in hybride XC90 zal in 2017 komen te vervallen, de auto moet dan voor 22% bijgeteld worden. Wie vervolgens de standaard XC90 in 2017 gaat leasen, heeft niet de nadelen van de in de volgende alinea uitgelegde beperkte actieradius, maar rijdt nog steeds een fors prijziger auto dan de Volvo V90.

Ruim, chique en een grote actieradius

Het leasetarief voor de V90 zweeft min of meer tussen de Passat en de A6. Terwijl je met de V90 over een relatief ruime auto beschikt, met een chique design. Voorzien van een hoge aaibaarheidsfactor zonder suf te zijn. De ideale leaseauto voor het segment net onder uw MT. Want het zijn vooral de beslissers op directieniveau in bedrijven die de XC90 kunnen verantwoorden. Maar waar gaan deze beslissers dan mee op pad? De XC90 is een plug-in hybride met een elektrische actieradius van 30 km. Maar uw relaties bevinden zich niet allemaal binnen die cirkel. Het restant van uw reis moet u vervolgens dus afleggen met een relatief kleine benzinetank. Terwijl de V90 een dieselmotor biedt met een actieradius van 1100 tot 1200 km. Dat rijdt toch een stuk meer relaxed naar die ene grote klant verderop in het land.

Op niveau, met nooit de verkeerde indruk

Kortom, de V90 biedt geslaagd design, voorzien van een gunstige catalogusprijs in vergelijking met zijn klasgenoten en dus extreem zakelijk verantwoord. Met de Volvo V90 komt u bij een grote groep relaties van u in precies de goede stijl aan: op niveau, maar zonder de verkeerde indruk te wekken. Of gechargeerd gezegd: de V90 duiden wij als de Skoda onder de wagens uit het meer luxe segment. En dan het geniale statement van Volvo dat er in 2020 geen zwaargewonde of dodelijke slachtoffers meer vallen in dit merk!

Uw interesse is welkom

Tot zover mijn pleidooi voor de Volvo V90 als dé leaseauto van 2017. Maar dit is uiteraard maar een mening. Heeft u toch interesse in de Volvo XC90? U bent van harte welkom. Net zo goed als u dat bent voor de Volvo V90. Want een lichte voorkeur voor het éne familielid boven het ándere? Ach, dat komt in de beste families voor.