XLLeaseNieuwsVakantie! Lekker lui, even geen autolease.

Vakantie! Lekker lui, even geen autolease.

Geplaatst op woensdag 27 juli 2016 door Edwin Talma

De vakantie staat voor de deur! Nederland stroomt massaal uit. Heeft u een leaseauto? Dan kunt u daar uiteraard mee op vakantie. Wellicht herkent u de drukte en soms ook stress die voorafgaan aan uw vertrek. Zoals werk afronden en alles inpakken en regelen. Veel Nederlanders kruipen dan niet geheel uitgerust achter het stuur om vervolgens extreem lange afstanden naar de vakantiebestemming te rijden. De aloude regel van twee uur rijden en een kwartier rust haal ik daarom graag van stal. Die is zo gek nog niet. Voor u en uw medeweggebruikers.

Veilig op weg

Ook een tip is het controleren van uw bandenspanning. Vooral als u zwaar beladen naar een warm land vertrekt. Tegenwoordig gelden er in EU-landen ook allerlei strenge regels voor veiligheidszaken die u geregeld moet hebben. Zoals de in Frankrijk verplichte eigen alcoholtester in uw auto. Check de site van de ANWB voor de actuele details. Let bijvoorbeeld op uw groene kaart. In meerdere landen een serieus obstakel als u die niet bij u heeft.

Gaat u met uw leaseuto op vakantie? Check onze tips.

Even bijpraten in het najaar

In het eerste halfjaar van 2016 heeft u uiteraard hard gewerkt voor uw vakantie en vele kilometers gemaakt met uw auto. XLLease houdt voor u goed bij hoe het zit met uw brandstofverbruik, reparatie, onderhoud en eventuele additionele kosten. Informatie die een goede input vormt voor het tweede halfjaar waarin wij met onze wagenparkbeheerders en individuele leaserijders altijd even levellen hoe het zit met alle regels rondom lease, eventuele wijzigingen daarin en of u met uw wagenparkbeleid daarop moet inspringen.

Eindelijk weer kiezen op grond van merkwaarde

Wat nu in ieder geval duidelijk is, is dat de fiscale bijtellingsregels tot en met 2020 definitief wettelijk zijn vastgesteld op een bijtelling van 4 en 22 procent. Dit betekent dat deze nieuwe duidelijkheid de leaserijder veel meer zal stimuleren om op merkwaarde te selecteren en niet alleen fiscaal gedreven. Persoonlijk ervaar ik dit als een verademing voor de markt. Ik hoop u ook. Als u rustig ergens in de wereld van uw vakantie geniet, is dit toch een prettig vooruitzicht, niet?

Tot slot wens ik u een fijne en veilige vakantie, met een behouden thuiskomst. In het najaar benaderen wij u voor een overlegmoment zoals bovenstaand genoemd. Maar nu even niet…

Edwin Talma