XLLeaseBlogs van XLLeaseShortlease? Een goede basis voor een long relation

Shortlease? Een goede basis voor een long relation

Geplaatst op zondag 22 februari 2015 door Frank van Klink

Eén van de vormen van lease is shortlease. De begripsverwarring hieromtrent is groot. Want hoe definieer je wat short is? Voor de één is shortlease een periode van drie maanden, terwijl dit bij een andere leasemaatschappij kan oplopen tot een jaar. Shortlease zit in mijn beleving precies tussen een dag een auto huren en longlease in. Bij XLLease hanteren wij een grens van circa drie maanden, om het voor alle betrokkenen helder te houden.

Snel mobiel met shortlease

Uiteindelijk is shortlease het eerst beschikbare alternatief als huren voor een langere periode economisch voor u niet de beste oplossing is. De leasevorm is vooral bedoeld om een medewerker snel mobiel te maken voor een bepaalde korte periode. Shortlease wordt vaak ingezet als een ondernemer waar wij al zaken mee doen iemand in dienst neemt voor een specifiek project voor een bepaalde periode, en daarvoor tijdelijk een auto is vereist.

Altijd voordeliger

Evenals longlease gaat shortlease op basis van een bepaalde contractduur. De leasevorm is dus niet minder vrijblijvend dan longlease. Wel kunnen we uiteraard de leaseprijs voordelig enten op die kortere periode. Bent u een nieuwe klant? Dan gaat uiteraard aan shortlease een toetsing vooraf. Wel ligt bij shortlease het risicoprofiel lager en hoeven er dus minder zekerheden tegenover te staan dan bij longlease.

Keuze uit circa 200 jonge en frisse auto’s

Merk en type blijken vaak minder van belang bij shortlease. En de bijtelling is dat weer wel. XLLease kan voor shortlease putten uit een wagenpark van circa 200 jonge en frisse auto’s. Een enorm rijke en snel beschikbare keuze die wij op basis van shortlease supersnel voor u kunnen inzetten.

Kiest u voor shortlease? Dan koersen wij ook daarin met u op een long relation.
De beste investering die we in elkaar kunnen doen!

Frank van Klink