XLLeaseNieuwsRalf Timmers: uw nieuwe Sales Manager bij XLLease

Ralf Timmers: uw nieuwe Sales Manager bij XLLease

Geplaatst op maandag 8 mei 2017 door XLLease

Graag stel ik mij aan u voor als de nieuwe Sales Manager van XLLease. Bij dit mooie bedrijf deed ik inmiddels acht jaar ervaring op. Eerst in de binnendienst en later als accountmanager in de buitendienst. Ik treed, als je kijkt naar hoe lease zich ontwikkelt, op een cruciaal moment aan als Sales Manager. Momenteel is lease een behoorlijk prijsgedreven markt. Voor een deel gaat XLLease hier in mee. De reden voor veel nieuwe klanten om wel of niet zaken met XLLease te gaan doen, is vaak in eerste instantie prijsgedreven. En dat is uiteraard begrijpelijk.

Van prijs naar relatie

Is die eerste prijsdrempel eenmaal geslecht? Dan ervaart de in eerste instantie prijsgedreven klant ook de meer inhoudelijke redenen waar XLLease het verschil mee maakt. Zoals een persoonlijke, aandachtsvolle en zeer servicegerichte houding richting elke klant, van klein tot groot. Hebben onze klanten eenmaal met die zijde van XLLease kennisgemaakt, dan zien wij dat zij op basis van die ervaring graag met hun wagenpark bij ons meegroeien.

Weer kiezen op basis van merkwaarde

Momenteel merken we eveneens dat de fiscale prikkel bij het kiezen van een leaseauto achter ons ligt en de markt tot rust komt. Dit betekent dat de ontwikkeling van de diversiteit van het leasewagenpark weer toeneemt. De enigszins eenzijdige focus op bijvoorbeeld hybride auto’s verschuift na lange tijd weer naar het kiezen van andersoortige auto’s. Voor het autolandschap in het algemeen een goede ontwikkeling, en uiteraard ook in het bijzonder voor ons werk als betrokken leasemaatschappij.

Lease: altijd een zeer uitdagend vak

Wat ikzelf uitdagend vind aan werken in de lease? Het is geen product dat je eenmalig verkoopt en waarbij je vervolgens naar de volgende klant gaat. Het is werkelijk een dienst. Het échte werk begint pas nadat je het contract met de klant hebt ondertekend. Pas dan kunnen we werkelijk laten zien wat we uit de kast halen om de gloednieuwe relatie op te bouwen en te onderhouden. Het is spannend om frequent contact te hebben met klanten, te monitoren wat er speelt en hoe wij daar eventueel alert op kunnen inspelen. We hanteren hiervoor binnen XLLease meerdere aanspreekpunten voor onze klanten. Bijvoorbeeld uw financieel verantwoordelijke medewerker kan rechtstreeks communiceren met de financieel verantwoordelijke functionaris binnen XLLease. Hiermee verstevigen we de band en is de relatie niet alleen gebaseerd op commercieel klantcontact. Opnieuw een voordeel waar XLLease zich mee onderscheidt.

Inspelen op veranderingen

Daarnaast verandert er altijd wel iets in leaseland. Ook dat maakt mijn vak zo mooi en boeiend. Variërend van de overbekende fiscale bijtelling tot en met het minder bekende fenomeen dat wij onze klanten actueel over lease kunnen adviseren als bijvoorbeeld in hun branche en/of bedrijf de arbeidsvoorwaarden veranderen. Bij dat laatste veranderen dan ook meteen de behoeften van de klant en daar kunnen wij als XLLease onderscheidend op inspelen.

Ralf Timmers