XLLeaseNieuwsPrivate Lease is volwassen. XLEasy is het tastbare bewijs.

Private Lease is volwassen. XLEasy is het tastbare bewijs.

Geplaatst op woensdag 20 juli 2016 door Frank van Klink

Private Lease bestaat al jaren. Sterker nog: XLLease was één van de eerste leaseorganisaties die leaseauto’s voor particulieren aanbood. Doordat wij ons al vroegtijdig in dit nieuwe segment begaven, konden we de ontwikkelingen van dichtbij volgen, en niet vanaf de zijlijn. Sterker nog: wij gaven zelfs een push aan die ontwikkelingen.

Misschien wel de belangrijkste mijlpaal die wij hielpen realiseren, is de gestage maar onafwendbare fase van volwassenheid die Private Lease inmiddels heeft bereikt. Alle kennis die wij opbouwden over Private Lease hebben we recent ondergebracht in een nieuwe organisatie: XLEasy. Want misschien was het grootste leerpunt wel, dat consumenten ook op het terrein van Private Lease een unieke behandeling vanuit een uniek bedrijf verlangen.

XLEasy: het beste van twee werelden

XLEasy komt voort uit XLLease. Een leaseorganisatie die onderdeel uitmaakt van een grote automotive groep in Nederland. Dit betekent dat we al decennialang retailervaring hebben met hoe een particulier wil worden bediend als het op auto’s aankomt. Die specifieke know how is lastig op te bouwen door leasebedrijven die louter financieel gedreven vanuit vooral banken werkzaam zijn. Wij zijn al lange tijd gewend met particulieren om te gaan vanuit een retailorganisatie en hebben vooral geleerd dat zij graag vanuit een dedicated bedrijf worden bediend. Dit reiken wij hen aan met de oprichting van XLEasy. Met de zelfstandigheid die hierbij hoort, maar ook met de ervaring en back up van een grote, solide automotive organisatie. Het beste van twee werelden dus. Een combinatie die u elders niet tot nauwelijks vindt en die de particulier zich vanaf dag één thuis doet voelen. Vandaar ons motto: going the easy way!

Keurmerk Private Lease: veilig, verantwoord en vertrouwd leasen

Een andere cruciale mijlpaal in de volwassenwording van Private Lease is de introductie van het Keurmerk Private Lease. Hét kwaliteitskeurmerk om veilig, verantwoord en vertrouwd een Private leasecontract af te sluiten. Dit keurmerk is in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld en XLLease heeft hier zelfs aan meegeschreven als materiedeskundige bij uitstek. De onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease reikt het keurmerk uit. Als aanbieder van Private Lease zijn wij uitgebreid getoetst voordat we het keurmerk kregen, als één van de eersten! We houden ons aan de Algemene Voorwaarden met eerlijke spelregels. Zo kunt u met een gerust hart kiezen voor Private Lease via XLEasy. Het keurmerk staat voor veilig, verantwoord en vertrouwd leasen.

XLEasy: ook interessant voor ondernemers

We merken dat er nog veel vragen leven bij vooral zakelijke klanten van XLLease over Private Lease. Binnenkort gaan we op deze site een slag slaan om ook hen helder en duidelijk te informeren over wat dit fenomeen is en voor hen kan betekenen. Uiteraard vanuit de stevige basis die wij hebben gelegd door vanaf dag één het Keurmerk Private Lease op zak te hebben. Graag tip ik ondernemers nu al over het grootste voordeel voor hen van het product Private Lease. Niet al uw medewerkers komen in aanmerking voor een zakelijke leaseauto. Maar deze berijders geeft u wel een reisonkostenvergoeding. Het kan zomaar ineens heel gunstig zijn om die individuele onkostenvergoedingen te verruilen voor een collectief contract voor Private Lease voor deze speciale groep werknemers. Net zoals u voor hen bijvoorbeeld een collectieve ziektekostenverzekering afsluit. Een pluspunt waarmee u zich als werkgever onderscheidt op een arbeidsmarkt waarop het (weer) vechten is om de beste krachten. Graag rekenen wij dit omslagpunt tussen individuele reisonkostenvergoedingen en een collectief contract voor Private Lease voor u uit.

Frank van Klink