XLLeaseBlogs van XLLeaseOccasion leasen: maatwerk met mogelijke voordelen

Occasion leasen: maatwerk met mogelijke voordelen

Geplaatst op vrijdag 19 december 2014 door Edwin Talma

Bij een auto leasen denkt bijna iedereen automatisch aan een nieuwe auto leasen. Maar graag attendeer ik u op de mogelijkheid om een bestaande auto te leasen. Bijvoorbeeld uw eigen auto. Deze rijdt prettig, bevalt u en u kent de onderhoudshistorie. U draagt het eigendom vervolgens over aan XLLease, wij betalen u hiervoor een marktconform bedrag en vervolgens least u uw auto nog voor bijvoorbeeld een jaar van XLLease. Dit noemen we een sale and lease back constructie.

Voordelen occasion leasen

Eén van de voordelen is dat u met deze route uw liquiditeit verbetert. Een ander voordeel is dat u er direct na het ondertekenen van het contract mee kan rijden, u hoeft niet eerst op de levering van een nieuwe auto te wachten. Uiteraard blijft deze auto na het eindigen van het leasecontract in eigendom van XLLease. U heeft er immers aan het begin van de contractuele leaseperiode een vergoeding voor ontvangen. Vaak zien we het leasen van een occasion bij starters, maar ook bij liefhebbers die hun zinnen hebben gezet op een bepaalde auto. Eveneens kunt u een occasion leasen die nog niet van u is, maar die u bijvoorbeeld in een showroom ziet staan en die u bevalt. Ook veel demoauto’s gaan de lease in, naar volle tevredenheid van de nieuwe rijder. Welke gebruikte auto u ook wilt leasen: doorgaans zal het gaan om jong gebruikte auto’s en korte leasecontracten.

Let op de BTW

De enige voorwaarde is dan wel dat dit een zogeheten BTW auto is; een auto die eerder al op de balans van een bedrijf heeft gestaan. De BTW kan dan verrekend worden. U kunt een occasion van een particulier leasen, maar dan zit u altijd met de BTW die u niet in uw voordeel kunt verrekenen.

Occasion leasen niet altijd voordeliger

Over geld gesproken: het is niet zo dat het leasen van een occasion direct leidt tot een lagere maandelijkse leasetermijn. Mensen denken dat er vaak al meer is afgeschreven op een occasion dan op een nieuwe leaseauto. Toch hoeft direct een lager leasebedrag niet altijd zo te zijn. Waarom niet? Omdat het opbouwen van een reservering voor onderhoud voor een occasion die in de lease gaat niet is gedaan en er toch sneller onderhoudskosten komen dan bij een nieuwe leaseauto. Dat gegeven verrekenen we in de offerte. Een occasion leasen is dus niet automatisch voordeliger. Kortom, een occasion leasen is altijd een te overwegen optie en is en blijft altijd maatwerk.

Meer weten over het leasen van een occasion? Stel uw vraag aan Edwin!