XLLeaseBlogs van XLLeaseLeaseauto uitzoeken?

Leaseauto uitzoeken?

Geplaatst op donderdag 6 november 2014 door Edwin Talma

Meerdere routes naar de beste leasedeal

Wie interesse heeft in leasen, kan allerlei routes naar een geslaagd leasecontract doorlopen. Zo zijn er mensen die hun zoektocht starten vanuit een op voorhand vastgesteld leasebedrag per bepaalde periode. Bijvoorbeeld omdat zij als werknemer van hun werkgever een leaseauto mogen uitzoeken voor een specifiek bedrag. Als toekomstig leaserijder zoeken zij allereerst financieel houvast temidden van de meerdere leasevormen én al het optionele maatwerk dat daarbinnen vaak nog mogelijk is.

Welke leasevormen zijn er?

Maar de omgekeerde weg is ook mogelijk. Sommige mensen komen bij hun leasemaatschappij en hebben zich eerst grondig verdiept in de bestaande leasevormen en daar zelf al een specifieke leasevorm uit geselecteerd. Variërend van financial lease tot en met netto operational lease of full operational lease. Voor hen is die insteek een goed vertrekpunt om vervolgens verder te gaan in dit traject.

Leasebedrag berekenen

Welke insteek u ook kiest: een leasecalculatie kent ongelooflijk veel variabelen die deze calculatie beïnvloeden. Zoals de leasevorm, de leaseperiode, de gekozen auto, wel of geen verzekeringen, keuze in onderhoud, een vervangende auto, de afspraken rondom de banden, en nog veel en veel meer. Dit maakt het best complex om zelf het leasebedrag te berekenen.

Keuze leasecontract

Wat ikzelf de meest gunstige route vind naar een tevreden rijder met een passend leasecontract? Eerst goed en grondig de wensen op het gebied van de auto afkaderen, zoals model en opties. Is dat station eenmaal gepasseerd? Dan kies je in overleg met elkaar de meest passende leasevorm. Uit die twee stappen rolt uiteindelijk een leaseprijs. Is deze hoger dan het vastomlijnde bedrag waarmee men wellicht binnenkwam? Dan is die verhoging op basis van feiten te beargumenteren. Ook is vervolgens de offerte, als het bedrag uiteindelijk te hoog is, op basis van alle doorgesproken opties bij te stellen. Je draait dan als het ware aan de optionele knoppen. Het vooraf bepaalde bedrag kan daarmee alsnog worden bereikt én de prospect ziet heel helder hoe die verlaging wordt gerealiseerd door parameters bij te stellen.

Kortom, lease lukt altijd, ongeacht welke route u kiest van plan naar praktijk.

Ook een leaseauto uitzoeken? Neem contact op met Edwin en laat je adviseren!