XLLeaseBlogs van XLLeaseDe juiste bedrijfswagen leasen: niet zomaar een keuze

De juiste bedrijfswagen leasen: niet zomaar een keuze

Geplaatst op vrijdag 9 mei 2014 door Edwin Talma

Een rijdende eyecatcher voor uw bedrijf

Een bedrijfswagen is voor iedereen die voor zijn werk spullen moet vervoeren die niet in een personenwagen passen. Een voordeel is dat bedrijfswagens makkelijk en opvallend te bestickeren zijn. De ‘saaie’ bedrijfswagen verandert daardoor al snel in een rijdende eyecatcher voor uw bedrijf.

De keuze welke bedrijfswagen te leasen is een hele andere dan die voor een personenwagen. Waar het bij de laatste vooral om representativiteit gaat, draait het bij een bedrijfswagen eigenlijk alleen maar om het doel waarvoor de auto gebruikt wordt. Want een broodbezorger heeft genoeg aan een bestelauto met voldoende laadruimte. Een klusbedrijf gaat al snel richting een verlengde of verhoogde bestelbus met specifieke betimmering en kastenwanden.

Specialisten weten welke bedrijfswagen u nodig heeft

Om de juiste beslissing te nemen over het leasen van een bedrijfswagen, heeft een ondernemer goed advies van zijn leasemaatschappij nodig. En het geven van goed advies over de juiste bedrijfswagen en leasevorm is uiteraard maatwerk.

Een verkeerde keuze kan u veel geld kosten. Stel dat u producten verkoopt vanuit uw bedrijfswagen en u heeft hem de vorige keer te zwaar beladen. Vervolgens begeeft hij het en staat stil. Of u heeft een onderhoudsbedrijf en een monteur kan niet op pad omdat in de bestelbus niet alle materialen passen die nodig zijn om de klus te klaren. Daar moet u toch niet aan denken? Dit soort narigheid blijft u bespaard als u zich goed laat adviseren.

Zo’n specialist weet aan welke eisen de voor u geschikte bedrijfswagen moet voldoen. Hij kijkt naar de lengte, hoogte, inhoud van de laadruimte, maximale belasting in gewicht en ook het brandstofverbruik. Neemt u veel zware materialen mee in uw bedrijfswagen, dan loont het extra om te kiezen voor een bedrijfswagen met een zuinige motor. Allemaal zaken die u graag uit handen wil geven.

Meest geleasde bedrijfswagen

De meest geleasde bedrijfswagens bij XLLease zijn de Volkswagen Caddy en Volkswagen Transporter. Deze lijken misschien duurder vanwege de aanschafprijs maar daar merkt u als klant weinig van in de maandelijkse leaseprijs. Vanwege de hogere restwaarde en kwaliteit heeft u lagere afschrijvings- en onderhoudskosten. Daarnaast staat Volkswagen bekend om zijn betrouwbaarheid en lange levensduur. Daarmee kunt u met een veilig gevoel de weg op.