Flexlease bij XLLease: Uw permanent voordelige oplossing voor tijdelijke contracten
XLLeaseBlogs van XLLeaseFlexlease bij XLLease: Uw permanent voordelige oplossing voor tijdelijke contracten

Flexlease bij XLLease: Uw permanent voordelige oplossing voor tijdelijke contracten

Geplaatst op woensdag 9 augustus 2017 door XLLease

De arbeidsmarkt flexibiliseert. Tijdelijke contracten zijn in opkomst. De Wet Werk en Zekerheid gaf hier in 2015 een juridische basis aan. XLLease stelt zich hier graag maximaal flexibel in op. Zoals met het aanbieden van flexibele leasecontracten. Om precies te zijn: bij XLLease kunt u uw leasecontracten precies parallel laten lopen met uw arbeidscontracten.

Volgens de Wet Werk en Zekerheid mag een werkgever in twee jaar tijd drie keer een overeenkomst voor bepaalde tijd aangaan met een werknemer. Zoals een eerste contractperiode van zeven maanden, dan opnieuw zeven maanden en vervolgens nog eens zes maanden. Met daartussen perioden waarin de werknemer niet in dienst is. XLLease biedt u de mogelijkheid uw leasecontracten 100% parallel te laten lopen met deze herhaalde verlengingen van dit soort arbeidscontracten. Hiermee voorkomt u dat er een betaalde leaseauto op uw terrein staat, zonder dat daar een werknemer gebruik van maakt.

Vooral een uitkomst voor het kostenbewuste MKB

Hoe het flexlease contract werkt? U sluit een leasecontract af voor de eerste zeven maanden. Dit is weliswaar ogenschijnlijk wat duurder. Maar dit contract kunt u voor de daarop volgende periode van opnieuw zeven maanden met terugwerkende kracht aan laten passen. En voor de derde wettelijk toegestane werkcontractperiode kan dit opnieuw. Naarmate u het contract van de werknemer in kwestie verlengt, wordt het leasecontract hiermee al snel voordeliger. XLLease kan zelfs op voorhand aangeven wat uw voordeligere tarief wordt indien u na de eerste of tweede periode verlengt. Deze flexibele leaseoplossing van XLLease is gewoon voorhanden en vooral een uitkomst voor het kostenbewuste MKB. Ook neemt XLLease de administratieve last van de flexlease oplossing geheel voor haar rekening. Flexlease kan voor één auto tot meerdere auto’s in één keer geregeld worden door XLLease op grond van vooraf afgegeven tarieven.

Meer voordelen flexlease

Met terugwerkende kracht worden de kosten in uw voordeel bijgesteld als de tijdelijke werknemer voor opnieuw een periode bij u aan de slag gaat. Los van het voordeel, is flexlease eveneens een belangrijke arbeidsvoorwaarde om medewerkers aan u te kunnen binden of voor uw organisatie te laten kiezen. En als u dat wenst, kan het leasecontract uiteindelijk ook op 48 maanden worden gesteld indien u de werknemer, waarmee u heeft kennisgemaakt in drie afzonderlijke werkperioden, vast in dienst neemt.

Ook huren mogelijk

Uiteraard, en ik benadruk dit graag, kan ook autohuur voor uw organisatie uitkomst bieden. Onze collega’s van XLRent staan graag voor u klaar!

Benieuwd? Aan tafel leg ik u graag de vele variaties op flexlease uit die ook voor ú mogelijk zijn.

Ralf Timmers