XLLeaseBlogs van XLLeaseFleetmanagement: u het bezit, wij de begeleiding

Fleetmanagement: u het bezit, wij de begeleiding

Geplaatst op zaterdag 28 maart 2015 door Edwin Talma

Leasen biedt tal van voordelen. Maar eerlijk is eerlijk: soms hebben ondernemers prima redenen om niet te leasen. Fleetmanagent uitbesteden kan dan de oplossing zijn.

Het is voor bedrijven in bepaalde situaties voordeliger om te beschikken over een eigen vloot van auto’s. Bijvoorbeeld als het bedrijf in kwestie gebruik wil maken van een investeringsaftrek. Of als het bedrijf over heel veel liquide middelen beschikt. Die auto’s staan dan als eigendom op de eigen balans van de firma. Maar met dit bezit komt ook heel veel werk mee. XLLease kan dit wagenparkbeheer voor u uitvoeren. We noemen dit fleetmanagement. U het bezit, wij de begeleiding.

Fleetmanagement uitbesteden?

Zelf uw bedrijfsauto’s kopen en het fleetmanagement daarvan uitbesteden aan XLLease is in sommige situaties een slimme zet. Graag geef ik u de overtuigende redenen. Ook uw eigen bedrijfsauto’s moeten verzekerd worden en er is onderhoud en reparatie nodig. Uiteraard wilt u makkelijk inzicht in het brandstofverbruik, u gaat motorrijtuigenbelasting betalen en u krijgt met schadeafwikkeling te maken. Kortom, u moet als trotse bezitter van een bedrijfsvloot heel veel zaken administratief, financieel en juridisch regelen. Voor u het weet, is een medewerker van u veel tijd kwijt met dit fleetmanagement. U kunt als fleetowner daarom al snel tot de conclusie komen dat u tijd steekt in werkzaamheden die niet tot uw core business behoren.

Uw partner voor flexibel fleetmanagement

XLLease is goed in leasen, maar met evenveel professionaliteit nemen wij het wagenparkbeheer van u over. Van personenauto’s tot en met bestelwagens tot 3500 kg. Dit doen we flexibel, dus kunt u met ons uw fleetmanagement inrichten zoals u wilt. Een beetje, voor een deel of compleet. Zegt u het maar.

U krijgt altijd het maatwerk dat u wenst

En dit maatwerk kan heel ver gaan. Zo kunnen wij bemiddelen bij de aankoop van een bedrijfsauto terwijl u daarvan vervolgens de eigenaar bent. Ook is een hybride vorm mogelijk, zoals een deel leasen bij ons en een deel van de auto’s in uw bezit bij XLLease onderbrengen op basis van fleetmanagement. U ontvangt dan één heldere factuur met zowel uw leaseverplichtingen als uw fleetmanagement verplichtingen.

Universeel en altijd de juiste beslissersinformatie

Ook krijgt u met fleetmanagement toegang tot ons management rapportagesysteem. Handig en slim om op basis van heldere KPI’s in één oogopslag alles bij te houden over uw autobezit. Stel, een auto is logischerwijs aan vervanging toe? Wij geven u direct een seintje. Uiteraard voeren wij fleetmanagement voor u uit op basis van maatwerk, maar ook op basis van elk gewenst merk. Kortom, de universele en flexibele aanpak.

U kent wellicht het gezegde: het bezit is het einde van het vermaak. Met fleetmanagement van XLLease kan dat motto naar het archief!

Edwin Talma