XLLeaseBlogs van XLLeaseUw ex-leaseauto kopen? Altijd bespreekbaar

Uw ex-leaseauto kopen? Altijd bespreekbaar

Geplaatst op woensdag 26 november 2014 door Edwin Talma

Uw ex-leaseauto kopen?

Least u uw auto? En wenst u na afloop van de contractperiode de u inmiddels vertrouwde auto over te nemen? Dan is dat in principe altijd bespreekbaar.

Aan het einde van de contractperiode komt uw auto retour bij XLLease. Wij verzamelen dit soort auto’s en veilen deze per kavel via een erkend veilingsysteem. De kopers zijn doorgaans autohandelaren en dit systeem garandeert voor ons de hoogst mogelijke restwaarde.
Op onze beurt kunnen wij hiermee onze klant scherpe leasetarieven aanbieden.

Ex-leaseauto overnemen is altijd bespreekbaar

Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor berijders van een lease-auto om deze aan het eind van de contractperiode over te nemen op basis van een koopoptie. Op onze beurt doen wij de rijder dan een aanbieding om de auto in kwestie over te nemen. Dit kan een werknemer zijn die mocht leasen van zijn werkgever, maar ook een ondernemer zelf. Ook kan het voorkomen dat de leaserijder niet zelf de te kopen auto gaat rijden, maar deze koopt voor een geïnteresseerde rijder.

U kent de auto die u koopt

Wat de beweegredenen om te kopen na lease ook zijn: u weet exact wat u overneemt. Hoe de auto rijdt, wat de huidige staat is en vooral ook hoe het onderhoud en reparatie zijn uitgevoerd. Lease-auto’s worden over het algemeen goed onderhouden omdat het contractueel is vastgelegd dat een rijder bij het minste geringste naar de garage kan voor onderhoud of reparatie, terwijl een particuliere eigenaar van een auto daar doorgaans wat langer mee wacht vanwege de kosten. Kortom, u koopt een auto die u door en door kent met daardoor weinig risico. Daar komt bij: de grootste afschrijving is al gedaan, dus kan de ondernemer in kwestie voor een niet al te hoog bedrag in vergelijking met een nieuwe auto deze overnemen. Waarbij de bezitter er nog eens opnieuw 3 tot 4 jaar risicoloos mee door kan rijden.

Ex-leaseauto op de balans

Tot slot, en daar zien we de koopbeweging het meest, gaat het vaak om bedrijfswagens die overgenomen worden door de ondernemer aan het eind van de leaseperiode. Die activeert deze auto vervolgens op zijn eigen balans om er nog een aantal jaren mee door te rijden. Een prima alternatief als een iets ouder wagenpark voor een ondernemer geen probleem is. Ook kan overname een optie zijn voor vooral kleinere bedrijven die het te risicovol vinden om aan het eind van hun contractperiode opnieuw een vierjarig contract aan te gaan. Uiteraard kunt u op basis van de administratie van XLLease altijd bij de fiscus exact aangeven wat uw nieuwe activa op de balans als voorgeschiedenis heeft.

Heeft u vragen? Is uw interesse gewekt over het kopen van uw ex-leaseauto?
Legt u uw vraag dan gerust voor aan de accountmanagers van XLLease.