XLLeaseNieuwsTe hoge CO2-uitstoot bij bedrijfswagen? Een ‘beladen’ onderwerp!

Te hoge CO2-uitstoot bij bedrijfswagen? Een ‘beladen’ onderwerp!

Geplaatst op woensdag 10 augustus 2016 door Edwin Talma

Ook veel bedrijfswagens stoten in de praktijk meer uit dan de proeven op de rollerbank als verkoopargument aangeven. Een onthulling in de media die de toch al geplaagde autosector er nog wel bij kan hebben. Toch zal het u verbazen hoeveel mensen hier geen moeite mee hebben, omdat de lagere CO2-uitstoot hen in een comfortabele bijtellingsklasse deed belanden. Voor personenauto’s meer van invloed dan bij bedrijfswagens, maar toch. Ook schijnen milieuzones die in bepaalde steden zijn ingevoerd nauwelijks effect te hebben. Dus wat de overheid bedenkt, blijkt in de praktijk niet altijd goed uit te pakken.

Zelf ben ik van mening dat u niet de overheid hoeft af te wachten met dwingende maatregelen, maar uitstekend zelf een prima bijdrage kunt leveren met uw bedrijfswagens aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Hoe? Elke bedrijfswagen heeft een maximaal laadvermogen. Wij, bij XLLease, zien in de praktijk dat veel ondernemers dit maximale laadvermogen in hun enthousiaste werklust ruim overschrijden. Neem Crafters waar maximaal 3500 kilo lading in mag. Verlengt men deze bus, dan neemt ook het laadvermogen toe. Hierdoor aangemoedigd stampt menig ondernemer die zee aan ruimte ook helemaal vol. Zoals met zwaar gereedschap, loodzware bouwmaterialen en meer. Daarmee wordt die bestelbus continu overbelast.

Minder belading = minder CO2-uitstoot

Op de onderhoudskosten van bedrijfswagens drukt die overbelading heel zwaar. XLLease neemt die kosten op basis van uw contract weliswaar voor haar rekening, maar toch. Uiteindelijk heeft dit overgewicht een meer dan gemiddelde invloed op de uitstoot die u produceert. In de praktijk leidt een te zware belading dus tot meer CO2-uitstoot. Als u daar dus op let, brengt u uw uitstoot naar beneden, evenals de onderhoudskosten. Enerzijds draagt dit bij aan de verhoging van uw duurzaamheidbeleid en uiteindelijk aan de verlaging van kosten.

Bij XLLease adviseren we u graag over de juiste keuze voor uw bedrijfswagen.

Iedereen blij: het milieu, uw opdrachtgevers én de overheid

Maar er is nog een reden om te letten op de belading van uw bedrijfswagen en dus lagere uitstoot. Als u aan een overheidstender meedoet, dan beoordeelt diezelfde overheid u op tal van terreinen. En de laatste jaren vooral ook op uw positie op de CO2 Prestatieladder. Uw daadwerkelijke CO2-uitstoot kunt u concreet omlaag brengen door aan te tonen met beleid te laden. Of denk aan uitval van uw bedrijfsauto door het vele onderhoud dat nodig is door de te zware belading. XLLease betaalt dit weliswaar voor u, maar u bent wel geregeld uw bedrijfsauto kwijt, plus uiteraard de werklading daarin. Want die zult u er uiteraard niet bij elke onderhoudsbeurt helemaal uit halen. Kortom, gedoe dat u voorkomt door bewust met uw maximale laadvermogen om te gaan. Iedereen blij: het milieu, uw opdrachtgevers én de overheid.

Edwin Talma