Beter verzekerd met uw leasecontract bij XLLease
XLLeaseBlogs van XLLeaseBeter verzekerd met uw leasecontract bij XLLease

Beter verzekerd met uw leasecontract bij XLLease

Geplaatst op vrijdag 4 januari 2019 door XLLease

Ook met een leaseauto van XLLease kunt u schade rijden. Gemiddeld heeft elke zakelijk rijder, dus ook zij die niet leasen, elk jaar een schade. Variërend van een ruitschade tot en met een aanrijding van achteren die verhaalbaar is. De afhandeling van die schades verschilt per leasemaatschappij. Ik durf de stelling aan dat XLLease opvallend coulant en servicegericht omgaat met schade.

Bij veel leasemaatschappijen moet u zelf naar een autoschadeherstelbedrijf om de schade te laten opnemen. Vervolgens moet u hier opnieuw een afspraak maken voor het daadwerkelijke herstel. Tot slot moet u er nog een keer heen om de gerepareerde auto op te halen.

Geen tijdverlies bij schade

Bij XLLease doen we dat anders. Heeft u schade aan een leaseauto van XLLease en is er in uw leasecontract een autoverzekering meegenomen? Dan maakt u foto’s en stuurt u deze digitaal door. Op basis van die foto’s kunnen onze specialisten goed inschatten hoeveel tijd de schadereparatie zal vergen. Deze reparatie plannen wij voor u in en er komt een chauffeur naar ú toe om de schadeauto op te halen. Na herstel brengen wij de auto weer netjes naar u toe. Tijdens die herstelperiode beschikt u over een vervangende leaseauto. Kortom, we houden u bij schade optimaal mobiel zónder onnodig en kostbaar tijdverlies van uw zijde. U kunt onder alle omstandigheden uw werk blijven uitvoeren. Uw auto herstellen wij in ons eigen schadeherstelcentrum in Apeldoorn. De vakmensen hier zijn gecertificeerd én geëquipeerd om alle schades op erkend merkniveau te herstellen.

Verzekeren via XLLease is altijd gunstig

De bovenstaande voordelen gelden als u in uw leasecontract bij XLLease de autoverzekering heeft meegenomen in uw full operational leasecontract. Is dit niet het geval, dan moet u de schade zelf afhandelen via uw eigen verzekeraar. Bijna altijd is dat een complex traject dat veel van uw eigen kostbare werktijd vraagt. Zet dit u aan het denken en heeft u een lopend leasecontract bij XLLease? Bel of mail ons dan. Ook uw lopende leasecontract kunnen wij aanvullen met een autoverzekering. Mocht een incident zich voordoen, dan scheelt u dit alsnog heel veel tijd en wellicht ook geld. Als ik zo vrij mag zijn: Voor de premie hoeft u het niet te laten om de verzekering alsnog aan uw leasecontract toe te voegen.

Bij schade blijft uw premie gelijk

Hoe we omgaan met uw eigen risico als u in uw full operational leasecontract de auto meeverzekert? Dit doen we op basis van een gestaffeld eigen risico. Als u in jaar 1 schade rijdt, gaat in jaar 2 niet uw premie omhoog. Rijdt u in jaar 2 opnieuw schade, dan krijgt u een verhoging van circa 115 euro op het standaard eigen risico. Rijdt u opnieuw een schade? Dan komt er opnieuw een verhoging van het eigen risico bij, maar uw premie zelf blijft gelijk!

Positieve opstelling bij einde contractperiode

Ook bij het uiteindelijk innemen van uw leaseauto aan het einde van de contractperiode zijn wij welwillend. Eventuele schades die we bij inname constateren, en die niet eerder door u zijn gemeld, belasten wij niet alsnog aan u door. Veel andere leasemaatschappijen doen dat wel. In plaats daarvan rekenen we alleen het eigen risico aan u door. Uiteraard moet dan wel uw autoverzekering in het full operational leasecontract zijn opgenomen. Bent u elders verzekerd? Dan zullen wel alle schades worden doorbelast en moet u die vervolgens weer zelf bij uw verzekeraar verhalen.

Standaard SVI meeverzekerd

Verzekert u bij ons uw leaseauto? Dan zit de schade-inzittendenverzekering (SVI) standaard in de WA Casco verzekering. Een SVI is, zoals de naam eigenlijk al zegt, een schadeverzekering. Deze schadeverzekering voor inzittenden biedt een vergoeding voor letselschade, maar ook de materiële kosten die in direct verband staan met het ongeval. De SVI is daarmee een betere keuze dan de ongevallen-inzittendenverzekering (OIV). Opnieuw een belangrijk punt waarover wij met u meedenken!

Tot slot wens ik u graag fijne feestdagen en een voorspoedig en veilig 2019!

Ralf Timmers