XLLeaseNieuwsAutolease en emotie? Een onafscheidelijk duo

Autolease en emotie? Een onafscheidelijk duo

Geplaatst op dinsdag 13 december 2016 door Edwin Talma

De feitelijke bedrijfsactiviteit autolease is eigenlijk niets anders dan één grote rekensom, ook voor XLLease. Via allerlei complexe berekeningen, vaak tot extreem ver achter de komma, rekenen wij verdienmodellen uit op basis waarvan u prettig en betaalbaar kunt leasen. En wij tegelijkertijd kunnen ondernemen. Het uitvoeren van autolease als bedrijfsactiviteit heeft dus in de basis iets zeer mathematisch en rationeels.

Autolease bevat ook emotionele aspecten

Tegelijkertijd, en dit maakt ons vak zo ongekend spannend, kleeft er aan autolease een aantal nadrukkelijk emotionele aspecten. Zowel voor de berijders als voor ons. Galant als wij zijn, starten we uiteraard eerst met de emotionele aspecten voor de rijder. Door de jarenlange fixatie op bijtelling, is de emotie bij het kiezen van een leaseauto bijna de nek omgedraaid. Door de nieuwe regels voor bijtelling vanaf 2017, met een voor nagenoeg elk model gelijke bijtelling van 22%, komt de oude reflex om een leaseauto meer op merkwaarde te selecteren dan op bijtelling gegarandeerd weer terug. Kortom, uw leaseauto kiezen mag en kan weer een verlengstuk worden van uw eigen persoonlijkheid. Merken die een aantal jaren letterlijk ‘niet meetelden’ komen weer in de picture. Neem Opel. Dit merk kon in de bijtellingslag nog geen deuk in een pakje boter slaan, maar biedt voor de kieskeurige leaserijder een mooi gamma. Ik raad u aan dit merk eens te overwegen.

Weer kiezen op merkwaarde: een emotioneel gevoel

Een andere emotie die onmiskenbaar bij autolease hoort, is de status die ermee gepaard gaat in een organisatie. Ik ken voorbeelden van medewerkers die het krijgen van een leaseauto bij hun nieuwe functie spannender vonden, dan de veel grotere pensioenvoordelen van die nieuwe functie op de lange termijn. Veel organisaties hebben een drempel ingebouwd in de functieschalen: eronder geen leaseauto en erboven wel. Die grens kan tot veel emotie leiden in bedrijven. Een verlaging van die drempel is niet altijd zinvol, omdat u er dan wellicht een tsunami aan leaseauto’s bij moet nemen. Maar overweegt u eens Private Lease voor deze groep werknemers. Of ons Free to go concept. Mobiliteitsoplossingen voor medewerkers die uit hoofde van hun functie geen leaseauto ‘mogen’, maar waarbij die emotie wel speelt. Met onze oplossingen speelt u hier op in op een manier die u gegarandeerd positief terugvindt in uw medewerkerstevredenheidsonderzoek!

Als de relatie zelf ook even emotioneel wordt…

En dan tot slot: onze emotie. Ja, wij van XLLease zijn ook mensen van vlees en bloed. Wij merken dat onze klanten zich helemaal vrij voelen al hun wensen, verlangens, maar ook klachten en grieven te uiten. Want ook bij ons gaat er af en toe iets niet helemaal goed. Soms lopen de emoties daarbij wat op. Blijkbaar gaan we daar goed mee om, naar u toe en naar onszelf. Want als zaken eenmaal zijn uitgesproken en opgelost, gaat de relatie na een goede kop koffie gewoon weer door. We verliezen nooit klanten op basis van een uitgesproken en opgeloste klacht.

Kortom, autolease en emotie? Een onafscheidelijk duo.