XLLeaseBlogs van XLLeaseHuren zonder kuren

Huren zonder kuren

Geplaatst op dinsdag 28 april 2015 door Frank van Klink

Naast lease is XLLease ook uw partner voor het huren van een auto. Ik geef u een opvallend aantal overtuigende redenen waarom huren soms tijdelijk net even beter kan passen voor u dan leasen.

Autohuur ideaal als…

Een auto huren is ideaal als u bijvoorbeeld een medewerker tijdelijk mobiel wenst te maken en er voor hem of haar geen toegang is tot een leaseauto. We regelen hiervoor alles voor u. Net zoals bij onze leaseauto’s is ook hier ons serviceniveau zoals u verwacht: hoog. Ook particulieren huren bij ons probleemloos een auto, voor een reisje met meerdere kinderen naar een pretpark tot en met een verre reis naar een wintersportoord.

Autoverhuur aan klanten

Verder verhuren we aan klanten die al bij ons leasen, maar ook willen huren. Bijvoorbeeld voor een kersverse medewerker waarbij men eerst door de proefperiode heen wil zonder direct een auto te leasen. Eveneens zijn wij actief met serviceverhuur als u bij onze collega´s van Autohaas uw auto brengt voor onderhoud of reparatie en u toch graag mobiel blijft op die specifieke dag.

Tot slot verhuren we auto´s aan klanten die weliswaar al leasen bij ons, maar de soms wat langere levertijd voor een nieuwe leaseauto willen overbruggen met een huurauto. We noemen dat in ons jargon voorloopauto´s en die huurauto komt netjes op hetzelfde contract te staan als voor de eigenlijke leaseauto.

Slim concept: Free to go

Een actueel speerpunt op dit moment is het verhuren van bedrijfswagens. De markt hiervoor is enorm onderhevig aan de huidige economische situatie. Veel ondernemers overwegen de vraag of uitbreiding van hun bestaande leasepark bij XLLease met nóg een leaseauto een goede beslissing is. Voor hen hebben we een ideaal en nu al succesvol huurconcept tot de mogelijkheden: Het Euromobil Free to go. Dit loopt via onze Verhuur-afdeling: Autohaas Autoverhuur.

Hoe het werkt? Wij stationeren bij u een huurauto met een on board unit. Uw bedrijf heeft een eigen kaarten via een kaarlezer achter de voorruit  opent u de huurauto voor gebruik. Wij kunnen op afstand zien wanneer en hoe u de auto daadwerkelijk gebruikt en voor dit concrete gebruik zenden wij u elke maand een factuur op basis van een heldere kilometerregistratie. U betaalt dus niet voor het feitelijke bezit, maar voor het concrete en aantoonbare gebruik. Een zeer succesvol concept dat een grote vlucht zal nemen, verwachten wij.

Welke keuze voor huren u ook maakt bij XLLease: ons wagenpark is nooit ouder dan 18 maanden, schoon, schadevrij en altijd een Audi, VW of SEAT, A-merken dus. Ook is onze facturatie compleet transparant, elders in de verhuurmarkt nog wel eens een heikel punt!

Frank van Klink